— Onze Paarden —

Wij willen graag dat onze paarden zo gelukkig en gezond mogelijk zijn. Daarom houden we ze in een kudde in een paddock met schuilstallen. De kudde zorgt ervoor dat de paarden geen stress hebben van alleen te zijn en de paddock zorgt ervoor dat ze zich ten allen tijde vrij kunnen bewegen en zo weinig mogelijk ontwormingsmiddelen nodig hebben. Een paard dat gestresst is, is niet veilig om op te rijden en mee te werken. Wij willen dat de paarden het werk graag doen en dat het zo veilig mogelijk is voor zowel ruiter als paard.

Fellin
Fellin

Fellin is een van onze vier merries. Ze is groot en stevig en als er geknuffeld of gepoetst gaat worden, is mevrouw meestal de eerste die zich komt melden (en de anderen wegduwt). Het is een fijn paard om op te rijden, maar niet geschikt voor beginners. Zoals al onze paarden wordt ze zonder zadel en op stemcommando's bereden. Ze is de grote liefde van Mus, en wordt door hem altijd door de hele paddock gevolgd. Zelfs als ze hem soms beu is. Meestal als je Fellin ziet komen, zie je een kleine dikkerd volgen, dat is dan Mus.

Mus
Mus

Mus is een van onze vier ruinen. Het is een dikke knuffelbeer, altijd vrolijk en altijd vol goesting om te werken. Mus is niet de grootste, maar wel de grappigste en kan flemen op commando. Als we hem gaan aaien begint hij vaak al in de hoop een wortel te krijgen. Het is een heel fijn paard om op te rijden, al kijkt hij graag naar alles en als er iets nieuws op zijn pad staat/ligt dan blijft hij staan om er eerst uitgebreid naar te kijken. Hij is lief voor kinderen, maar we laten er vooral iets gevorderde ruiters op rijden omdat hij heel vlot is. Mus is verliefd op Fellin en volgt haar vrijwel altijd overal door de paddock.

Oran
Oran

Oran is onze oudste ruin en daarmee ook de meest ervaren. Hij is ontzettend fijngevoelig en zeer geschikt voor onze ruiters met een beperking of met heel veel angst. Hij heeft al heel veel kinderen en volwassenen leren rijden. We zijn dan ook enorm trots op hem. Hij is de beste spiegel, omdat hij aan ons altijd laat zien dat er iets scheelt met de ruiter of in de omgeving. Ludo kan met hem lezen en schrijven, wat bijzonder mooi is om te zien. Ook al is hij de rustigste, met een ervaren ruiter houdt hij ervan om af en toe ook eens zijn benen te strekken in een galopje.

Daily
Daily

Daily is onze jongste, een van de vier ruinen. Daily is een grote onervaren knuffelbeer, nog zeer gevoelig voor alles. Hij is enorm geinteresseerd in alles en heel stoer. Je herkent hem in de paddock altijd direct, met zijn grote bos haar en zijn oren die hij altijd opzij laat hangen. Hij is de grootste vrienden met Oran en Belle. Daily wordt nog niet bereden.

Belle
Belle

Belle is de jongste van de merries en net iets ouder dan Daily. Ze zijn dan ook dikke vrienden. Belle wordt meestal door Ludo bereden. Ze is heel vlot en lief en heeft een enorm schattig kopje. Ook Belle wordt heel graag gepoetst en geknuffeld, dus naast Fellin zal zij komen als je een paard wil poetsen in de paddock. Ze gaat nog niet zo vaak mee met kleine kinderen, maar aan de hand is ze wel heel lief voor ze. 

Dannick
Dannick

Danique is een van onze vier merries, en degene met het mooiste en langste haar. Ze is heel goed met mensen met een beperking en kinderen, al houdt ze enorm van eten onderweg en zal de ruiter ook altijd een beetje testen. Ze is prachtig, met haar lange manen. Het is een echte merrie, en ervaren ruiters leren op haar echt goed rijden, omdat je haar bij de les moet houden. Danique is in de paddock dikke maatjes met Calypso, ze staan altijd samen uit dezelfde bak te eten.

Calypso
Calypso

Calypso is een van onze vier ruinen. Het is een fijn, vlot paard dat niet geschikt is voor onervaren ruiters. Hij houdt enorm van eten, al zou je dat niet zeggen, want hij is de slankste van de groep. Hij is in de paddock dikke vrienden met Danique en gaat graag op stap met Fellin. Ook houdt hij van grasmaaien, want hij houdt de randen van de paddock altijd keurig grasvrij. 

Irsela
Irsela

Irsela is een van onze vier merries. Ze is een beetje een eenling. Het is een prachtig paardje en zou qua uiterlijk het zusje van Mus kunnen zijn. Het is een echte merrie en de enige van de groep die al een veulentje heeft gehad. Helaas is die er niet meer. Irsela werd vroeger altijd door kleine kinderen bereden, maar de laatste jaren niet meer. Omdat het een heel fijn paard is voor kinderen zijn we haar weer aan het voorbereiden om mee te gaan tijdens de wandelingen. We doen dit op een paardvriendelijke manier dus dat kost wat tijd. Zodra ze er klaar voor is, zal ze weer meegaan tijdens ritten.

— Onze kinderboerderij —

We hebben een aantal kleine dieren, voor de kinderen of volwassenen met een beperking, autisme of angsten, die de paarden te groot vinden. We leren daarmee kinderen en volwassenen met of zonder angst omgaan met dieren. 

Dempsey
Dempsey

Dempsey is de oudste van onze geiten. Ze is al 18 jaar en nog altijd even knuffelig. Elke ochtend krijgt ze van Ludo haar voer en wat gedroogd brood en een verse dosis knuffels. Als je in hun verblijf komt zal ze altijd komen kijken of je iets lekkers bij je hebt.

Dropje
Dropje

Dropje is een van onze jonge geiten. Hij is de knuffeligste van ze allemaal en komt soms al als je hem roept. Hij laat zich graag aaien en is dol op wortels.

Roosje
Roosje

Roosje is de mama van Balou en Mieke en een van onze nieuwe geiten. Ze worden al tam en laten zich al wat aaien. Ze krijgen graag eten en durven er al om roepen als het etenstijd is.

Balou
Balou

Balou is een van de kindjes van Roosje. Hij is bruin wit gevlekt.

Mieke
Mieke

Mieke is een van de kindjes van Roosje. Ze is prachtig donker roodbruin en de bangste van ze allemaal.

Vlekje
Vlekje

Vlekje is de broer van Dropje. Hij laat zich soms al aaien, maar is nog niet zo knuffelig als Dropje.

Cheeba
Cheeba

Cheeba is onze lama. Ze is nog niet zo tam, maar ze doet geen vlieg kwaad. We kunnen haar al steeds beter met de hand voeren. Ze maakt enorm schattige geluidjes, en waarschuwt ons als er volk is. Lama's zijn enorm goede wakers, ze laat het ons altijd weten als dropje weer eens ontsnapt is.

Sira
Sira

Sira is de ezel van vrienden van ons. We hebben haar te leen. Ze is heel erg lief en enorm knuffelig. Ze houdt van lekker eten en kan de deur van de stal openkrijgen als we het slot niet extra beveiligen als de geiten aan het eten zijn. 

Tekila
Tekila

Tekila is onze ezel. Ze is al 15 jaar. Ze heeft vroeger bevangen gestaan en is daardoor een beetje gehandicapt. Toch eet ze goed en is heel erg lief. 

Kater
Kater

Kater is het broertje van Minneke. Het is een prachtige rosse kater, die zich niet zo vaak laat zien. Hij jaagt op de ratten en muizen en komt 's avonds nog wat eten.

Minneke
Minneke

Minneke is het zusje van Kater. Zij komt vaak binnen om bij Ludo op bed te slapen en om te eten. Of om in de kast op de schoongewassen kleren te slapen.